Idag är det pepparkaks hus bygge med farfar,,

img_0717 (MMS)

Idag är det pepparkaks hus bygge med farfar,,


Pepparkaks bak med mormor

img_0712 (MMS)

Pepparkaks bak med mormor


Barnprogram

Ligger i puffen och glor på barnprogram .. Grabbarna leker och ja håller på att vakna till liv,, det blir en lugn förmiddag idag sen ikano en sväng med Johanna och milo.. Måste ju handla nått till gubben som fyller trettio :) hoppas Max sover lång förmiddag idag för jag är helt fast i boken ja fick av syrran - aldrig fucka upp samma som gjort snabba cash .. Läste hundra sidor igår på eftermiddagen, tur att Leo är helt inne i filmen man sätter på , och att Max sov länge

Smög mig på Max när han tog sig friheten a...

img_0704 (MMS)

Smög mig på Max när han tog sig friheten att diska själv, dragit fram stolen och allt.. Hon på BVC sa ju att man skulle göra huset barnsäkert men hur fan ska man göra då när ungen är mer vild en tam,, påhittig är han ju iaf :)


Magträning= 2 barn som hoppar på magen

img_0700 (MMS)

Magträning= 2 barn som hoppar på magen


Åhhh bada :)

img_0695 (MMS)

Åhhh bada :)


sjukstuga



jimmy har ju varit hemma nu mån tis ons och ja fattar inte att killar blir så rgymt sjuka när dom är sjuka..
han har haft feber och ont i halsen men nu är det bättre så i mårgon ska han till jobbet så ja får ledigt :)

max har ju blivit kvitt sin feber nu och är en glad liten skit igen..
var ju på bvc igår och på ett års besiktning och dom tyckte att han va lite smal ?!! va.. men men han har ju varit sjuk nu ett par dagar och så efter han nu börjat gå med är han ju aldrig stilla..

va på utvecklings samtal på dagis igår me om leo och det va ju bara positiva ord.. men han uppskattar inte deras promenader som dom gör varje ons lr det gör han väll men han vill helst inte gå :) latmasken..

idag har ja vait på  kurs lr utbildning på saab om att ja ska få ett kort så ja kan börja tömma containrar där har ju inte kunnat göra det innan.. men alla papper va ändå inte in skickade dit så det vart ju inte klart nu heller,, tjat om att man ska gå men sen har dom inte skickat in papprena från kontoret.. slarvarslen,

leo sitter här brevid mig, han kollar på happy feet för 28  gången sen i söndags, han fick den av min syrra och den uppskattades.. vi har varit ute och lekt i snön och byggt en backe, eftersom vi inte har några backar här, men vi la upp snö från trallen och så åkte han ner och ända in i häcken,, men inte min :)



 

vi hade ju tränat och tränat så ljuset kunde han ju blåsa ut sj



min älskade pappa, morfar och max spanar paketet



mmmm tårta



paket öppning..







.


Även ja hade tur igår och fick paket av mi...

img_0688 (MMS)

Även ja hade tur igår och fick paket av min älskade syster :) undra bara när ha ska hinna läsa allt det där


upptagen



känns som om ja har häcken full men ändå inget att göra,, idag har ja gått omkring som en sombie för nu är det max som haft lite feber och givitvis va grinig i natt..

vi kom ju hem i går kväll vid typ halv tolv och så somnade ja väll vid halv ett och vid kvart över et vaknade max och inte ville somna om.. så vi va vakna till fyra ungefär och ni ska ju inte tro att min sambo ger mig sov morgon efter att vart vaken halva nattten så det va ju bara att gå upp vid halv åtta när grynen vaknade..

igår kväll va vi ju på konsert på nh och såg hans edler och det va en gamal gubbe som tydligen varit stor här i norden som ja fattade det.. han sjöng alla gamla rock låtar och elvis och det va ju bra alltså men ja och jimmy sänkte ju medels åldern.. alla va ju typ 65 och uppåt.. men det va väll antagligen dom som levde rövare på den tiden han va poppis.. fattar inte att gubben orkade dansa och hoppa i tre timmar.. men det va bra skönt att komma hemifrån lite och så va vi ju på ming innan och käka buffe och det är ju alltid uppskattat det va ja och jimmy morsan och lasse tomas och mia och sen kom farsan och eva in oxå..

idag har det varit lite bak på schemat.. lagt ihop tårtorna bakat beskvier och brownies och sen försökta ja mig på cakeballs men dom blev inte alls lika fina som fias va,,
imorgon blir det ju ett års kalas för lillebror.. huset fullt som vanligt

men ikväll blir det ner till mamma på tacos och sen hälsa på systeryster som är här över helgen,,,






Tupperat med dammsugaren, pappa tycker att...

img_0648 (MMS)

Tupperat med dammsugaren, pappa tycker att ja börjar bli långhårig


ett år sen

 

'lillebror'

nu har våran efterlängtade guldklimp kommit ut... fort som vanligt när det väl va dax :)
har ju inte riktigt bestämmt vilket namn det blir än men det finns ju några på lager, tex max ludde hugo och ja vi får se det har ju alltid varit en max..

som sagt kvällen började med att vi skulle ner till ljungsbro och ta spruta på leo men vacinet va ju slut så vi åkte upp till farfar så leo fick leka av sig lite.. han tog även ett bad som uppskattades mycket.. :) började få lite samandragningar IGEN där uppe men inget speciellt, sennär vi kom hem la ja leo och började få ont mellan sammandragningarna.. jimmy ringde in och dom tyckte vi skulle vänta en liten stund till för våran egen skull, om vi va tvungna att åka hem igen, men vid tolv åkte vi,så in med lillfisen i bilen och fick inte en ända sammandragning, ja tyckte vi skulle vända men inte jimmmy.. när vi kom in va allt som en repris på leo.. inte en sammandragning när ja fick på ctg kurvan och ja skäms ju järnet, efter en halv timme kommer hon in och ska bara kolla 'om' ja är öppen annars kunde vi ju lika gärna dra hem, av med brallan och vattnet gick :) första värken där inne.. då va ja öppen 6cm bråttom btåttom... bara att byta om förbereda och börja, va fullt öppen på några minuter och barnmorskan tyckte att ja gjort 'hemläxan' bra.. vi blev in skrivna kl 00:50 vattnet gick ca01:20 krystvärkarna började 02:13 och lille bror kollade ut 02:25..men dom tretton minuterna känns ju som 4 tim så stackars dom som verkligen får jobba länge..
fick sy två stygn och det ja slänger ur mig nu va att hon kunde ju snabba på och inte brodera någon tomte.. mmmmm lustgas :)

sen blev det fika och mycket tuttande,, blev flyttade till bb vid kvart i sex för dom hade så mycket att gör,, kl halv åtta va det bara att gå upp äta fukost bli besiktade sova en snabbsväng, lite ammnings hjälp och sen tack och hej.. snacka om att föda på löpande band

vet faktiskt inte riktigt vem han är lik.. mycket mörkt hår och ser ut som en liten gubbe leo va ju ljus och inget hår.. men det här är en bebbe från erikssons släktet och leo från nyhlen.. nehe lite bilder sen blir det fram med mjölk centralen .. ska verkligen uppdetera så gott ja kan :)

vi bara säga att jimmy gjorde ett UTMÄRKT hjälp jobb, och inga dumma frågor om det gör ont :) och lille man är nog världens stoltaste store bror, när ja ringde i morse blev man ju verkligen tårögd.. 'du har blivit storebror..och man kunde verkligen höra leos lycka i andra änden..mmmm vilken härligt ögonblick








VARFÖR GÅR TIDEN SÅ FORT FÖR??





.


Shit idag fyller grabben ett

img_0647 (MMS)

Shit idag fyller grabben ett


Vem är det här då?

img_0643 (MMS)

Vem är det här då?


16 november för ett år sen





som sagt åter till min mage då.. fattar inte va det är me den i torsdags hade ja ju verkar var tugonde minut, fredag och lördag bara en i timmen men ändå rätt starka.. och sen igår då hade ja direkt på morgonen en vart tionde minut och sen så av tog dom och så höll det på hela dagen..
igår kväll när vi hade hjälpt mamma att handla och kom hem drog det igång igen och då tyckte jimmy att vi bara skulle ringa till bb och kolla när man borde åka in för både han och ja hade glömt när domrekomendera det och den här gången är det ju lite mer planering .. då sa dom att dom tyckte att vi skulle komma in ist efter som dom läste min journal och att läget va som det va förra gången.. men ja HATAR ju att komma krypande och tycker det är jobbigt att vara en störande patient så ja är ju hellre hemma så länge som möjligt,, sen avtog dom igen och ja och jimmy sonmade på soffan...
när vi gick upp och la oss drog det igån ordentligt igen och vid två väcte ja jimmy och sa att vi kanske skulle åka in ändå.. ibilen fick ja värkar upp till var tredja minut och då va det en som va skapligt nerrvo i bilen..
MEN exakt som förra gången med leo, så fort vi kommer dit kniper min kropp igen och inte en ända värk..
fick ju ligga där uppe med kurva ett tag och det ända ja ville göra va att åka hem, men hon skulle ju undersöka mig och ja var BARA 1cm öppen och hon fattade inte det riktigt.. men men ja är hellre här hemma än där och stör..

min syrra beskrev lillebror så här..
verkar som om han är långsam på slutet :) typiskt någon som ska fixa alla små detaljer en sista gång innan han springer till bussen..

hhiihihi tagit ur min blogg






.


5,5 mil



japp det vart förra veckans mil.. har inte gått ner ett gram!!? men det är väll för att kroppen blir till mer muskler för ja har ju ändrat formen känner ja.. men ja ger inte upp för snart måste det ju börjas dra nått från fettet..

sitter och glor på film med leo,, han behöver varva ner när han kommer från dagis... och när man nu hämtar är det ju så att man får jaga brorsan ist för han vill inte följa med hem , för nu när han går bara försvinner han iväg,,

och det är just det att

MAX GÅR NU..

ja hade ju tippat till han fyller ett och det gjorde han ju oxå.. ja tycker inte att man kan säga att ett barn går, förns det går mer än kryper och att det ställer sig upp ocg går iväg ist för att krypa och det gör han nu..

och ja säger redan att det va mycket skönare när han va lugn och stilla..

nu blir det soff häng med leo







.


Farfars leksaker, rådjurs skalle

img_0636 (MMS)

Farfars leksaker, rådjurs skalle


sjukt rolig kväll



ja ifredags va det ju fest hos fia och vi kom in lite senare eftersom, snabbköps kassörskan i från kvarteret där vi bor jobba på ica först.. men när vi kom in blev det välkomst drink och ´cakeballs tror ja dt hette och det va ju hur gott som helst så det måste ja försöka mig på att baka tills nästa helg..

fick tacos och så vart det en massa dans snack och allmänt en trevlig kväll vid halv ett drog vi vidare för att träffa den där harry,, kunde väll lika gärna ha skippats för det va skit lite folk, men kö!?.. men som vanligt när vi tre är ute så har ja mina absolut roligaste kvällar..



igår hade ja den värsta träningsvärken evver i hela kroppen, men det va väll efter all dans och skratt

kom hem kvart över fyra,, dulla skulle köra oss och ja började ringa två och han sov kan ja lova men till slut svara de han och vi kom hem :)

fick iallafall sov morgon till halv nio och det behövdes,,
sen tog ja ju min vanliga morgon promenad,, behövdes efter kalori intaget dagen innan..
och ja trodde fan att ja skulle dö på kuppen.. kalllsvettig,  törstig,, hahhaha men det va väll rätt självförvållat
men sen vart hela resten av dagen lugn.. kolla pippi med leo och ena ögat va väll typ öppet :)

sen på kvällen tog hela familjen ett varmt och långt bad och sen deckade ja i soffan halv åtta
MEN ja är uppe nu och har varit sen halv sju pigg och glad, max har käkat frulle väntar på att dom stora grabbarna ska vakna så vi kan käka frulle,,





idag är det ju fars dag och vi är bjudna till tomas, på käk tror ja,, mmmm gott..






.


Den här bilden älskar ja :)

img_0501 (MMS)

Den här bilden älskar ja :)


hej kära dagbok




hihih ja ungefär men ibland får ja frågan varför ja bloggar för..
jo för att de är skönt att skriva av sig ibland och för att min syrra bor i uppsala så hon blir lite uppdaterad och sen dels för att mina underbara grabbar kan faktiskt söka upp det här sen när  dom blir större och kan läsa allt vi gjort, när vi varit osams, sams, kolla på kort  tokheter och dumheter..

tycker det är lite roligt, synd bara att ja faktiskt inte är bättre på att lägga upp bilder :)

leo mår faktiskt bättre i dag. än så länge men han hade ju en period där i går kväll vid elva,,
men han har redan fått hugga in på fredags myset så han sitter här nöjd och kollar på barnprogram..

ikväll ska ju jag i väg på tjej/25 fest och det kan ju verkligen bli hur kul som helst, prata gamla minnen och bara vara..



nehe ständige matfrågan, va ska vi äta till lunch,, FAN ska bli rik så ja kan ha en egen kock!!








.


Nu kör vi igen

Leo ligger här brevid med 39.9 hoppas att det bara är någon typ av tre dagarsfeber men i morgon ringer ja 1177 och kollar hur länge han kan gå på Alvedon , i morgon blir det ju tre dagar.. Idag blev det lite ärenden uträttade på förmiddagen, hämta max tapet, slängde skräp, tanka vilket som räcker högst varannan vecka sen vi bytte bil, köpte taklister, va på nya blomsterlandet, handla lite mat mycket hann ja me.. Som vanligt total vägrade ju Leo så han fick ligga hemma hos mormor och titta på tv och Max sov förmiddag... Ikväll passade ja på att smita iväg till solarieholmarna och guu så skönt det va, han somna på mina tjugo minutare... Stackars Leo han bara ligger och flåsar det kan ju inte vara normalt me så hög feber.. Måste pussa lite på honom

Snögubben vi hann göra på förmiddan igår

img_0628 (MMS)

Snögubben vi hann göra på förmiddan igår


Vakna

Ligger här i sängen och håller om mitt hjärta, han är glöhet.. Stackarn har 40 graders feber och har haft det ett dygn nu.. Ja skämtar inte att man skulle kunna steka ägg på honom.. Tycker så himla synd om honom för ända gången hitills som han vill gå till dagis så blir han sjuk , han ville ju dit och leka med alla kompisar och bygga i snön men går dagen va extrem lugn... Åkte ner till mammsen en sväng för han ville promt träffa henne och då på förmiddagen va han faktiskt rätt pigg ett tag, men när vi åkte hem satt han och somnade i bilen och så sov han hela eftermiddan, nu som sagt hade väll kvälls suppen gjort sitt så det va bara att trycka i honom mer Alvedon.. Nu har han ju iaf förstår att han blir bättre av det först va han väldigt tveksam., hiihhi det blev ett kiss besök här mitt i mitt bloggande.. Jimmy har som vanligt gjort det lätt för sig och sover där nere,, båda grabbarna hade somnat i soffan när ja kom tillbaka från min kvälls prommis igår ,, och nu har ja hittat ända nackdelen med mina nya skor.. As hala saå det va verkligen bambi på hal is.. Max sover iaf helt ovetande i sin säng och har nog inte alls fattat att brorsan är så sjuk,, nehe försöka somna om då och se om man hinner få några mer timmars sömn

dom kommer skratta åt mig



fattar inte varför alla tjatar så jävla dant om den här snön,, VADÅ är det någon som faktiskt har
missat att det snart är mitten av noveber och enligt mig är det faktiskt en vinter månad... vi bor ju i sverige där det finns vinter vår sommar och höst.. varför ska alla typ skriva att dom hatar snö och att det är så jobbigt.. det är ju samma visa varje år..
  
JAG tycker att det är jätte mysigt med snö och tänk hur många barn som faktiskt blir överlyckliga när dom tittade ut i morse.. för mig kan det komma hur mycket snö som hellst .. men dock kan ju faktiskt blåsen få lägga sig för det är ju den som gör att det blir kallt.. max står i ett lä hör här hemma och sover och ja kan lova att han sover som en stock där ute ner bäddad i sin vagn..

imorse när ja klädde på leo, och skulle ta på hans polokrage blev han helt galen och bara skulle ha av sig den,, ja sa det att ja tror dom flesta har krage idag när det blåser och är så kalt men han bara total vägrade..
och så sa han,, -Dom kommer skratta åt mig..

VAFAN säger min lilla tre åriga son.. hur kan han redan känna att något är pinsamt lr skämmigt vart kommer sånt
ifrån.. han har haft kragen på dagis en gång nu i höst men inte mer,, är det någon som sagt nått där då, för här hemma skiter han fullständigt i hur han ser ut lr har på sig.. är barn så grymma och kommentera sånt lr är det bara nått han har fått för sig just nu.. men just komentaren .. dom kommer skratta åt mig..

ALDRIG

 det blev iaf en en hals duk med döskallar på ist och det va ju mycket bättre och 'tuffare'..
för tro mig dom är ute jämt på dagiset.. hela barnaskaran va ute när vi kom vid åtta, kanske dom går in lite tidigare idag hoppas det för leo tyckte inte det va jätte kul med blåsten..

undra när jimmy har tid med våra vinter däck.. för som vanligt kör ju familjen nyhlen eriksson på sommardäck så länge det går  :)
ser väll inte honom så mycket mer den här veckan då.. men dom hade byt typ 60% av kunderna..

kanske man ska ta sig lite glögg..





.


Redo för snö storm :)

img_0623 (MMS)

Redo för snö storm :)


5,9 mil



veckansmil.. och ja ger inte upp nästa vecka ska ja köra lika mycket..

hoppas bara på bra väder så man törs gå ut :)


idag har söt nöten  milo och johanna varit här och fikat och ja har fått sniffa bebbe.. försökte tjata på jimmy
men han är lite svår övertalad..men ja  nöjer  mig med mina fina och underbara grabbar som ja älskar till månen och tillbaka.. 
jimmy sa det, tänk dig att börja om nu när max är ett år och äter själv och går..  


jaa då nemas problemas..






.


jeppe helg



det har ju varit jeppe helg och jimmy har ju grejat för fullt här hemma så ja har ju som vanligt inte prioreterat att
sätta mig här vid datorn,,

men mycket har blivit gjort.. jimmy har fixat iordning, efter ett år, dom sista delarna i köket det är nästan klart nu och det sista dröjer väll ett år till.. :)

igår kväll drog ja och jeppe in till kyrkogården när max somnat och det va ett väldigt svårt steg för mig..

för sju år sen dog en väldigt väldigt god och nära vän till mig och familjen .. ja skulle mer kalla det för en syster och ja vet att mamma skulle  kunna kalla henne för dotter,, en tjej som vuxit upp med oss fast hon bott granne så har hon alltid varit hos oss jämt,, ja har förträngt smärtan och sorgen och undvikit att gå till graven men igår när jeppe va här.. hennes son alltså och inget soc fall.. så tog ja det stora steget och erbjöd mig att åka in och tända ljus på graven.. och som ja trott va det väldigt känslosamt att göra det men det va fin många ljus och fina liggare .. men smärtan kan aldrig suddas bort, samtalet från när dom ringde och talade om hennes bortgång kommer jag ihåg som om det vore igår..  fattar inte att tiden går så fort tänk om hon varit med nu, att ja kunde visa henne mina barn, hur man bor.. lr om man bara skulle få säga en sista gång hur mycket man älskar och saknar henne..men tiden går ju inte att backa

OÄNDLIG SAKNAD..







.


fredag




igår kväll vart det en sväng på tornby efter jimmys jobb.. nu är den gröna tapeten beställd och kommer i början av veckan.. golvet är inhandlat så som sagt förhoppningsvis har han sitt egna rum till han fyller ett..

leo skötte sig i affärerna utan problem så ja fattar inte riktigt va som flög i honom här om dagen,, men han va väll bara trött..

snart kommer mitt tredje hjärta hem över helgen,, jeppe så ja kan tänka mig att det blir cross åka och makaroner och köttfärsås..

BTW så ska ja på tjej/födelsedags middag nästa fredag,, kuuuul!!!!

nu kom farmor gill på besök so long...









.


x 2



jaha leo somnade redan vid sex efter sitt andra utbrott för dagen,, bara ill skriker rakt ut så fort man går
iväg och till slut satt han typ och bara hyper ventilerade  och ögonen gick i kors så himla trött.. såå det vart en tidig kväll för honom..
jimmy fick klarhet hur det va inne på colorama,,
 
dom går ju alltid på promenad på onsdagar och idag hade dom gått långt i både regn ocg blåst så ja kan ju förstå honom..

japp min vilja igenom och det blir gröna tapeter,
och målarn kommer redan i morgon och spacklar andra gången,, det tar sig.. kanske blir som det är sagt att
 det ska vara klart tills max ett års dag :)
 nää kanske men man ska aldrig säga aldrig

ikväll skiter ja med i promenixen pga blåsten,, får ta igen det dom andra dagarna,,






.


Lr någon av dom här,, måste vara med stjär...

img_0607 (MMS)

Lr någon av dom här,, måste vara med stjärnor eftersom Jimmy säger att Max är våran lilla stjärna


Kanske den här..

img_0608 (MMS)

Kanske den här..


utbrått



japp nu har leo haft sitt årliga utbrått, mitt på colorama..
 skit skoj..

ungen bara låg och skrek och det va så ja hade lust att bara gå därifrån och lämna honom där,,

va ju inne och kollade tapeter till max rum för ikväll kommer målarn och ska börja spackla.. leo och max lekte skit bra inne i lekrummet, men när ja sa att vi skulle åka bara skrek han rakt ut och slängde sig på golvet
så det va bara att ta den ena ungen under ena armen och den andra under andra och gå där ifrån,, hann iaf få nr på ett par tapeter så nu blir det övervägning med gubben här hemma,, lr han har ju faktiskt inte så mycket att säga till om.. kommer nog bli typ lime grönt :)

sen blev det en diskusion  hela vägen  hem och ett löfte på att man absolut inte beter sig så inne i en affär..

har varit på en liten road tripp men morsan idag me.. till tranås av alla ställen.. men hon skulle lämna i sin skin från sina slaktade får för beredning och det va tydligen där nere så då fick man agera sällskap, blev fika på ett sånt där äkta gamalt konditori med gamla möbler och gubbar, men tog bara en liten kaka och smaka lite av mammsens dricka,,
hade helt ärligt ångest igår när ja inte kunde springa, lr kunde, ville inte i regnet.. men ikäll igen blir det nu har man ju kommit in i det så nu är det ju bara att köra och hålla i..


nehe kolla va det kan bjudas på till kvällsmat



.


skrik och tjut



nu har ja sprungit mina fem kilometer lr sprungit fem, kanske fyra av dom och ja springer ju hellre
än bra men ja måste ju verkligen börja någonstans´,

både igår och idag har max valt att faktiskt gå mer än att krypa och han har ändrat  sig massor bara på
ett par dagar..
men å andra sidan är han inne i en helt fördjävlig period  man ska typ bara bära och sätter man ner
honom lr går i från honom så ill tjuter han,, och han har redan lärt sig att
får man inte som man vill så tjuter man en skvätt..
 
 OCH den lille skiten har oxå lärt sig att fejka bråk med sin bror.. det är så himla kul att sitta och tjuvkika på dom när dom leker,, ett tag va ju leo hur dum som hellst mot max men nu kan max bara börja skrika rakt ut så fort han inte får som han vill.. 
och givitvis kommer man och skäller på leo i onödan
undra om han  her lärt sig det efter sin mamma för ja va precis likadan mot min syrra.. 

har precis kollat på böda på femman och lite saknar man allt husvagns livet..
nu blir det dusch och sen pensionärs jävlar..









.


blllläääää!!!



det här med katter och allt är verkligen jätte gulligt men det här med den F*RBANNADE kattlådan.. BLÄÄÄ

hittade max , förövrigt skit glad grävandes i lådan med en KORV i handen..
tror även att han provsmakat lite,, fy fan,,
hur gör man en invärtes sköljning på en ett åring..????


nu ligger han iaf MÄTT och belåten i sin vagn och sover efter morgon promenixen..
och storebror röjer antagligen järnet på dagis..



trevlig dag :)









.


RSS 2.0