det funkade att va tre barns mamma..

japp igår kväll kom jeppe till oss och har tillbringat natten här, känns lite konstig men det kommer bli kanon, leo va iaf hur glad som helst och har nog tjatat hål i huvudet på jeppe.. men han ville komma redan till helgen igen så det bådar ju gott...

förmiddagen idag har vi bara varit här hemma och umgått som sagt men på eftermiddagen drog vi in en snabb sväng till stan och köpte en gåstol till max, inte för att han riktigt når ner men han total vägrar ju att sitta just nu så då får han hänga llite i stolen ist, och det gick verkligen hem.. panelen framför va ju full med leksaker så han hade att göra.. problemet vart bara att brorsan vart avis, men det går nog över snart..

kl 15 va vi ju bjudna till casper som fyllde fyra år.. va fan , vart tar tiden ivägen egentligen.. men det bjöds iaf på massa bus och fika (emmas bullar och dom slår allt, emma är en riktig bullmorsa,,) och det kan man ju inte tacka nej till..

imorse gav ja max en smak portion med gröt och han gillade det, blev lite förvånad att faktiskt så mycket åkte in och så lite kom ut igen.. har ammat fullt ända tills nu och ja känner att det inte är samma 'tryck' i tuttarna längre så ja ska försöka börja med annat åt lilleman.. givitvis blir det mjölk ersättning ett tag men ja måste nog sluta att amma.. leo kunde ja ju bara amma tills nästan exakt tre månaders gränsen och sen vart mjölken som vatten och ja kan tänka mig att det är typ samma nu..lite vemodigt för man har ju ändå den närheten,, mysipys men det är bara att bita ihop, se det så att ja iaf har lyckats amma så här länge.. max har ju börjat få typ illskriks anfall och det kan ju va för att han inte blir riktigt mätt.. vi får vänta och se :)

imorgon är det jobb igen och det känns ju oxå lite konstig, fast SKÖNT .. jimmy är pappa ledig så det blir grabbarna hemma i morgon, fast lillebror får åka med mig..peppar peppar att det går bra i morgon..




hhaha min 'arbetsplats'   åhh en sommar bild :)





.


helg..

hahha jobbade två dagar och känner mig redan utsliten  shit den tränings värken ja har idag har ja inte haft på länge..  fattar inte hur ja kunde stuttsa omkring på jobbet så mycket när ja va gravid, är ju sjukt trött bara av att va nu liksom,,

gårdagen gick åt helvete rent ut sagt, vid tio hade ja bara hunnit tömma en låda och max tjöt som en stucken gris, som  sagt illtjöt fick stanna flera gånger för han tjöt så mycket att hytten immade igen folk som åkte förbi trodde säkert at det på gick andra saker där inne.. tyckte så himla synd om honom men ja tog upp honom och gjorde allt ja kunde men inget dög.. till slut somnade han och ja kude jobbar på lite, mötte mamma vid la kantarel och vi käkade lite mat och ungen va gladare än någonsin, åhh man blir så himla frustrerad, helt allvarligt grät ja med max för man kan ju inget göra när det blir så.. han måste ha haft magknip lr nått bara träligt att det blev i lastbilen.. efter  käket bytte va barn och leo fick åka med mig ist.. vet inte vilket som va bäst en unge som tjuter lr leo som nog säkert frågade tusen frågor.. vart ska vi nu, va heter han , vart ska vi tippa, vem hälsade du på , hela tiden frågorna gick i ett.. lite rastlös blev han i slutet men han va verkligen jätte duktig,, frågade va han ville  jobba med när han blir stor men han sa bara att han ville jobba på pappas jobb för där dricker man bara kaffe :)

kvällen blev tidig, somnade när ja la barnen för ovanligheten skull..när vi kom hem igår hade leo 39 gradrs feber och somnade en stund på soffan..fick lite alvedon och sen va det som borta, det är andra gången det blir så ...jätte hög feber och sen puts borta.. konstig, så därför idag har ja varit och handlat på apoteket och fyllt på lagret med alvedon..

fan va det snöar då.. vill ha VÅÅRR


jihhhuu

det va faktiskt mycket roligare att jobba än va ja trott.. :)lillebror skötte sig ju galant och sov nästan hela tiden det måste vara nått sövande det där med att skummpa runt i lastbilen,, när ja slog av tänningen när ja skulle käka tog det tio sek så va han vaken..

allt flöt på som vanligt,som om ja inte ens varit mamma ledig ett tag..vänster hälsar hand åkte upp varje gång man mötte en lastbil, så himla jobbigt men så är det liksom bara, fast man har hälsat tjugo gånger innan :) och  ja kom ihåg alla koder och så..det ända som va en jävla skillnad va väll att det är så mycket snö nu och ja har ju bara kört när det har varit sommar så mina låga jobbar skor kom det in mycket snö i..

leo har ju varit hos mamma hela dagen och kommer nog få vara det dom kommande två veckorna ja ska jobba , så idag hade dom varit på sportlovs besök på brandstationen och det hade han väl tyckt vart kul, cattis och barnen va ju oxå me, vi hade ju bestämt att vi skulle 'leka' idag , men så kom jobbet upp och det tackar  man ju inte nej till, dels för det är mycket bättre betalt än att vara mamma ledig och dels att ja sparar mamma dagar..

känner att det kommer bli en tidig kväll för mig, ahhaa är ju verkligen inte van att jobba, men motion får man ju för det minsta man är när man kör just detta är att vara still man rör sig ju massa. hoppas ja inte har träningsvärk i morgon :)





.


sliter mitt hår och gråter blod

hahah nästan så känndes det vissa stunder ooch  vissa stunder va det verkligen hur bra som helst..
en sak som är säker är att ja nog kanske inte gör om en sån resa sj utan jimmy..

det va ju som sagt lite rörigt i början innan man kom till hytterna och så men sen släppte allt, barnen va ju med så himla uppspelta så från att slå varandra så blev det en perfekt kryssning,



så här glad va lill skiten till stockholm, men f*n på hemvägen tjöt han nästan konstant från stockholm till nyköping, där han somnade som en stock när ja tog på honom overallen för att vi skulle gå ut...när vi gick av bussen sa emma, - jaha nu går familjen tajkon av då.. en kärring svarade med att



åhhh skulle bara vilja äta upp honom :)



hahha emma, vart fan är groggen... ingen vanlig festar resa *ler*
cappe dricker ju ville viking 'grogg' iaf



fast ok.. för mig blev det en froozen ,,mmmm kan det bli bättre, ja lite sol och värme kanske



fin fina julia



det här va iaf hela båtresans höjd punkt, grabbarna skötte sig galant.. vi satt utanför och hade det bra och dom lekte som aldrig förr.. dom va verkligen helt svettiga :)

en gång kom dom ut och sa att den svarta tjejen va dum,, fattade inte först men dom menade verkligen den 'svarta' tjejen.. fattar inte att utlänningar låter deras barn leka ganska bruttalt, medans vi stod där inne och predikade för våra barn att man inte fick kasta på varandra och att man ska vara snäll, men det är ju jävligt lätt när dom, t om dom 'svarta' vuxna kastade på barnen.. scary!!



haha träffade ju jimmys stora kärlek så ja bad om ett kort,, hahah hon trodde på största allvar att ja menade nått seriöst när ja bad om ett kort, hon skrev tom autograf.. :)
leo sa bara att tanten va lite kokobello..

nä men ja skulle faktiskt lätt göra om resan hade skit kul och barnen me,, vi va ju faktiskt fyra vuxna på sju barn..


det kommer nog bli lite dålig med bloggandet hhär nu för i morgon ska ja börja jobba lite.. tor fre och sen kanske två veckor, han som egentligen kör den bilen är pappa ledig , och ja som är inhoppare är mamma ledig och den tredje inhopparen, hans fru ska dom sätta igån i morgon.. fattar inte va lasses anställda styr men :)
ser ni att det står en last bil konstigt parkerad någonstans så är det bara ja som ammar, lillebror får ju åka med mig..

nehe nu blir det en dusch och sen sängen


hellooo

försökte blogga i går kväll men det ville sig absolut inte..

men nu är ja här, en kort stund iaf för vid tio blir ja och barnen skjutsade till motal och sen vid elva går bussen.. det blir kryssning idag.. vädret är ju jätte fint så det blir nog inga problem och dom stora vägarna är ju röjda nu..
ska bli så himla roligt att göra nått med barnen,, haha säger ja nu lär väl slita mitt hår senare i eftermiddag :)


här blir lite snabba bilder från dopet, blev förvånad att det va så många som hade trottsat 'stormen' och kom ändå vi sj fick ju ringa till bonnen och blev eskorterade ut till vägen,, haha snacka om service .. tack för alla fina paket och framför allt alla pengarna, ungen är ju redan storm rik :)



lillfisen i dopklänningen = fjollig, enligt brorsan



leo blev lite trötter i allt och satte sig ett tag :)



brorsan fick ju heders uppdrag och hällde upp vattnet


han som vanligt bara skrattade , men tyckte det blev lite långtråkigt och började gny lite


max fina gudmödrar.. in med magen johanna *ler*



la familja...


nehe nu drar vi på kryssning..


dop- skitväder

fan då hade hellre suttit inne hela dagen men just idag har vi ju prickat i snöstormen i ett oväder..sa till jimmy vi kommer bli fem pers i kyrkan, vi och barnen och prällen :)


igår kväll va johanna här och vi skulle bjuda på grillat bara att det tog typ två timmar för glöden han brinna ut innan det va klart... efter maten åkte ja och johanna och fixade i lokalen, lr skrämde upp varandra klockan va ju typ halv tio :)



så här sur blev leo igår kväll  när ja hittade honom på sitt 'gömmställe'
han satt i skafferiet, i mörkret.. hade klättrat upp i barnstolen och öppnat godis och chips påsarna..




har glömt skriva om det nya tillskottet i familjen, mamma nyfödda hingst som föddes den 18e tre månader efter maxi paxi.. hästen ska heta gunnar? och leo vill absolut inte det, han tycket att han ska heta byggare bob,, vet inte vilket som är bäst.. inget av det!!!


nehe dax för duschen..

so long








.


shitttt kolla skillnaden!!!

min lilla babe






trött och sleten mamma.. :)



lite piggare mamma och mindre mjölk sprängda tuttar




första badet, även då han försökte kissa på borsan ca en sekund efter ja tar kortet



killen som gärna skulle bada i timmar







.


dålig uppdatering

men igår va det full rulle som vanligt, va först på bvc med den 'lilla' klumpen, sötnosen max :)

från födslen har det ändrat sig så här..

födelse vikt och längd :
3940g och 52 lång

igår på tre månaders dagen

7580g och 64 lång

herrre gud en skillnad på 3640g och 12 cm det är nästan han dubbla på tre månader..han fick ju spruta me och den första sa han absolut inget om men det andra tjöt han som en stycken gris för men så fort hon tagit ut nålen så skrattade han..
man lider verkligen med dom små krypen när dom tycker det är obehaglit..

sen blev det en snabb sväng hos emma, och sen blev det en heldag hemma hos mamma med familjen brandow igen.. grabbarna leker och slår varandra omvart annat men kul har dom ändå.. det slutade iaf med med tjut för leo, som aldrig, har rört mammas brasa förut tog på luckan, och så va han extremt trött så vi pacakde in i bilen och åkte hem.. han hade somnat innan vi ens han upp till dammen,
vilket va jätte skönt för när vi kom hem passade ja med på att sträcka ut mig på soffan ett tag :)
efter våran lilla siesta blev det en tripp till citygross och stor handla, och när vi kom hem  och ja skulle lägga leo så somnade ja me :)

ikväll kommer johanna och vi ska grilla och sen blir det en sväng till lokalen och duka inför morgon dagen.. konstigt att man lyckas passa in dopet när det ska bli 'årets' snö storm, för halva  släkta kommer ju från nyköping,, hoppas på bra väglag så att dom kan komma..


jaha då ska man till finland då

blev nyss ringd av julia och hon undrade om ja och barnen ville med på sportlovs kryssning.. ohh shit åker ju helst inte ens in till ikea med både barnen ju.. ringde snabbt till jimmy och undra va han tyckte och sen ringde ja mamma och fråga om hennes åsikt men båda bara,, det är ju bara att åka.. jaha  så vi ska på kryssning :)

det skulle kosta, för mig och leo (och max på ett hörn) 465 spänn med buss,hytt kvällsbuffe och frukost, så det verkar ju absolut vettigt.. MEN shit blir ju så nerrvig.. förr va det mera vilka festar kläder man skulle ha och va man skulle handla i taxfreen men nu är det mer hur många blöjer och sånt man ska tänka på,, snacka om skillnad..men hur kul som helst för barnen, emmas barn julias barn och sen julias syrras barn,, kommer bli skit skoj får grabbarna.. för det är ju ingen av oss som lyckats att få tjejer ;)

nepp nu ska vi bli bjudna på fika här hemma hos mamma,


bröderna

grabbarna här är dom ungefär lika gamla ca 3 månader



guldklimparna..






.


mer bak

nu när leo är hos dagmamman blir det mera bak men det får bli den sista kakan nu.. fick nått recept av eva för hundra års sen och överskriften va , recept på en onyttig kaka.. då måste den ju vara god :)

emma ringde i går oxå och bjöd med mig, som tärna.. jhhiiuu på tårt prövning , vilket man absolut inte kan tacka nej till liksom, tror det skulle smakas på citron jordgubb och choklad..

så ringde cissi också och sa att vi skulle ha utbildning genom dagmammaora, en kurs i första hjälpen och olycksfall  på barn  och det nappade ja oxå på, det är en kurs på två kvällar på tre timmar åt gången för kursen va så lång och sen fick man ett diplom efter.. :) hoppas verkligen inte man måste använda sånna kunskaper men det kan ju vara jätta bra att ha gått igenom olika saker..

igår satte vi äntligen upp över skåpet vid tvn och när leo kom ner i morse undrade han va pappa hade satt upp för en planka... skit ungen

idag när ja lämnade leo uppe i lokalen i ljung, där dom samlas och leker på onsdagar,   när vi åkte förbi kyrkan sa ja att hit ska vi ju på lördag och så ska lillebror få ha klänning..  han kollade konstigt på mig (som vanligt) och sa - lillebror kommer se fjollig ut då... ett uttryck som hans pappa har lärt honom..


 

här är LEO när han är 'fjollig'











.


bilder från helgen




johanna va ju bara tvyngen att prova bröst mjölken när ja hade pumpat ur i lördags :) fy fan, inte ens ja själv har prövat..




mys i sängen,, lillebror pussa lite på den väldigt morgon glade storebrosan




i söndags förmiddags på promenaden när jimmy vägrade kolla in i kameran :)



leo gjorde så gott han kunde med att sparka sj




bad pojken, väntar på puffarna






bad pojken nr två..


världens trögaste karl..

japp  vill säga min sambo..

han la ut en annons om byte på en båt motor förut och sen drog vi till stan på våran lilla tripp.. när vi kom hem hade han fått över tio mail på den där jävla motorn och ögonen bara glittrade på honom :) bara att i det sista stod det typ att - hej ändra din jävla annons för det är typ 20 pers som ringt till mig, du har lagt ut fel nr... hhaha skratta så ja tjöt.. någon stackars unge lr nått som hette filip..
och till råga på allt har ju inte jimmys dator kunskap utvecklats dom senaste åren så när han ska svara på mail får man sitta brevid och hjälpa honom..:) men efter alla dom där mailen fick han ju träna..

idag har ju jimmy varit hemma och varit pappa ledig.. så när vi hämtade upp leo hade vi bestämt att vi skulle till simhallen med kidsen.. lillebror skulle få ta ett par längder rygg för första gången men det sket sig direkt för det va två simskolor på raken i lilla baby bassängen.. så vi fick snällt sitta på kanten och bara doppa fötterna..men leo tyckte det va lika roligt som vanligt.. på me puffarna och sen iväg..
skit kul att betala 75 spänn i inträde med det va det värt, när lillebor höll låda för alla tanter inne i duschen, den ungen bara älskar ju att duscha..hemma blir det ju mest att vi badar honom i baljan..
(bilder i morgon, fast INTE från duschen :)

på hem vägen skulle vi stanna till på ikea och inhandla lite saker bland annat en ny (fräch) stol till lillebror som så gärna vill börja sitta med oss vid bordet..och gradin stänger hit till dator rummet och till balkong dörren här uppe i hallen lite konstigt med gardiner har ju bara bott här inne sen oktober och helt plötsligt ha gardiner.. vilken lyx :) kollad även in lite bäddsoffor så vi får se hur det blir med det.. 
båda ungarna klappade ihop i bilen hem så vi har även kunnat sätta upp allt..








.


fi fan..

känner som jimmy beskrev det...det känns som om någon har kastat in tre lökar i ögonen idag.. kan tänka mig att det kommer att bli en VÄLDIGT tidig kväll ikväll.. barnen skulle ju promt vakna redan vid sju i morse,, men nu sover dom små änglarna skönt i sina sängar..

nu i eftermiddags har vi varit nere hos pappsi och eva och spanat in brännan.. och hur mycket vill man inte dra nu då... efter att set en pur färsk thailands film med bara sol och bad... åhh ja vill oxå!!!

nä fan det blir nog att dum glo lite på tv i sängen nu :)

so long






.


just det

glad alla hjärtans dag lr va man säger.. här hemma firas det väll ínte så jätte mycket..

vill man ha blommor får man köpa dom sj *ler*

 

 
















.


30 års festen

japp japp huvet sitter där det ska, nu efter att vi har varit ute och lekt två timmar :) det blev en lång promenad med vagnen medans grabbarna tog sparken och drog loss,, haha tog några kort men jimmy ville INTE titta in i kameran idag..

imorse när ja vaknade kändes det som om hela sängen gungade och att vi va ute på dom sju haven me sjörövar fabbe, sedan när ja vänder mig om och spanar i min 'transa' till sambo va hela sängen helt rosa och ja antar att det inte bara är i våran säng det är rosa... JÄVLA hår spray :)

går kvällen va skit rolig, fattar inte att ja helt plötsligt ska bli sååå himla full för... julia bjöd på sig själv ( finns kort *ler* ) och jätte god mat.. haha  det va även lekar med på programmet och ja kan ju tala om att den dom där jävla dommarna kan man ju soppa mattan me... jimmy filmade ju alla lekar och av sex lekar lr va det va så va det 2 som vart rätt bedömd.. en där ja och peder vann och en där carro vann..så jävla synd för när man står där framme och lägger ner hela sin själ i va man gör och sen vinner man ändå inte.. bbbuuuu!!!
annars va festen skit rolig  dansa ju 'ring' med tjejerna och grabbarna stod tryckta mot väggarna precis som i mellanstadiet..lr för min del känns det mer som en runda i ringen, lola ramlade och fick tag i mig bara att det blev typ en rak vänster, och senare dansa ja och carro brevid varandra, vet varken va hon lr ja gjorde för ja fick hennes armbåge på mig så det blev en rak höger.. :)



julia som kati perry lr va fan hon heter..








hahah snodde kort från http://fille.blogg.se/  facebook!!

kiddsen va här hemma med mamma och lasse som va barnvakt, och det hade gått jätte bra,, lova ju att komma hem skapligt och vi va hemma till ett..

idag har ja åter igen (bakis begär) tvingat min familj att vi ska till stan och äta mc donalds, men leo vill inte ha det.. FAN i andra familjer brukar det ju va barnen som tjatar och inte mamma...
frukost menyn va:

varm smörgåstårta (rester) och sallad, kokta ägg med massa majo och sen coca cola.. leo tyckte att det va lite konstig frukost idag..

nehe ner och amma, sparka liv i jimmy och åka och äta mat!!!


bling bling!!

ikväll ska vi ju på bling bling party lr 'glitter och glamor' party  för julia som fyller 30 idag.. hur kul som helst men även en väldigt stor prövning för mig .. barnen ska ha barnvakt här hemma för första gången, inte leo men maxipaxi.. men det är nog hur lugnt som helst mamma kommer så det går nog fint fint,, bara gäller att trötta ut ungarna ordenkligt nu på dan så dom somnar utan protester.. det ska inte va några bekymmer max somnar i sin säng på högst en kvart och leo somnar nästan stående efter åtta :)
max äter ju inte förs nästan exakt två på natten igen, så ja har sagt att vi absolut ska va hemma senast ett...

jimmy är ju och fiskar idag som vanligt så vi ska passa på att åka ner en sväng till ljungsbro och hälsa på min farmor lillian.. måste även ett varv förbi pappsen idag me för ikväll kommer sol dyrkarna hem :)  äntligen leo har saknat dom massor och låssas ringt  och pratat med dom :)

nepp nepp om man ska kamma till luggen nu då och dra en sväng

so long


värme pellets :)

hahaha när ja ser all denna reklam om värme pellets tänker ja bara på min underbara kompis johanna..

när hon fyllde 20 bast fick hon en kanin av oss , mest mamma som ville bli av med en, (men hon ville ju även ha en sj oxå).. och eftersom hon bodde med dulla då och 'han' absolut inte ville ha någon kanin passade det ju utmärkt att ge henne en i present ist..

när hon fick kaninen blev hon skit glad och kom på att hon hade ju gamal mat hemma hos sin mamma från alla andra kaniner hon hade haft, tror det va bort åt 8 st..

hon ringde hem till min mamma, solla och frågade om pellets kunde bli gammalt för hon hade ju en säck kvar, nä det trodde väl inte mamma men hon undrade va det stod på säcken?

-VÄRMEPELLETS!!!

 hahaha tro fan att hon haft 8 kaniner :)

Se hela bilden



shit ja ska bli 'trebarnsmamma'

ÄNTLIGEN är det klart att ja lr vi ska bli trebarns föräldrar..
inte på riktigt men så gott som nästan, vi ska ha ett extra barn varannan helg och det ska bli super kul..

bakgrunden till det hela är en väldigt lång historia men den kan dras kort, en väldigt väldigt nära vän till mig som gick bort för ett antal år sedan hade då två barn, den ena fyller redan sexton i sommar och den andra blir fojrton.. och båda dessa barn har varit lite på glid i samhället och ja förstår dom att det kan inte vara lätt att mista sin mamma hastigt och tragiskt och sedan växa upp med bara en pappa, därför ska vi ha jeppe varannan helg mest för hans skull, att komma till en familj som avlastning och stöd,, leo är helt överlycklig över detta för ja har ju känt jeppe ända sen han va ny född ju,så leo har lärt känna honom från början...


nu är vi hemma hos mamma och har fått mat, ska åka in till stan  snart  och möta min kusin och hämta dop klänningen...

nehe mamma ropar att det nog hinns me en fika innan oxå :)

so long


hälsning till min syrra



kram från oss till dig


..

igår blev det en tidig kväll för mig ja somnade när ja nattade leo vid halv åtta och det va nog behövligt annars hade ja nog inte somnat.. men det värsta med att man somnar så tidigt är att man är ännu tröttare dagen efter antagligen för att man sovit för mycket ist...

båda grabbarna somnade som stockar för dom hade tagit ett par längder rygg i vårat 'badkar'





dagen idag har varit lugn än så länge, på förmiddagn åkte vi och lekte lite med grabbarna storm.. hanna och saga va oxå där och leo tycker om dom jätte mycket, när ja sa att vi skule dit stod han bara och hoppade :)


imorgon ska ja in till stan och möta min kusin som fick barn sist, vi har ju en dop klänning som gått i arv mer än 40 år, så ja ska ju bara försöka brodera in max namn me.. hmhmh får nog leja bort det den här gången oxå,, föra gången fick ja hjälp och det blev ju kalas bra då.. det där är inte riktigt min grej alltså, skolkade nog från dom lektionerna me..

det här blir ett tråk inlägg men har verkligen inget roligt att skriva om


föresten??

någon som vet om man kan köpa enbart kanan till obh nordikas kaffe bryggare och isf vart..



åhhh!!!!

ja är arg som en citron.. som en hel låda...

fast ja har mig sj att skylla, leo fick en stutsboll av mig igår som han givitvis fick leka med inne fast ja verkligen hatar bollar inne och ska dom överhuvtaget vara inne ska dom vara på golvet..

det började med att han hade ner köksklockan så att den sluta att fungera och sen va han direkt på att pilla på kaffe bryggaren och ja va här uppe och hörade hur han höll på  med den... PANG så åker kannan ner i golvet..han blev nog både ledsen och rädd, för han hade kaffe i hela huvudet.. (inte varmt men min kära sambo som dricker kaffe kan ju aldrig diska ur den efter sig sj, 29år liksom )
han satt och grät helt otröstligt men ja måste ju bli lite arg  s han fattar att det är farligt, tÄNK OM det hade varit varm då !!!
 
nu ligger han ner bäddad i jimmys säng och tittar på tv stackarn..


privat chaffis

idag har ja kört på min älskade mor ner till mjölby där hon skulle på röntgen.. hon har ont i axlar och nacke så dom hoppas på att kunnat hitta nått fel så hon får reda på nått.. men ja tror att det är en förslitning så mycket som hon har slitigt i sitt liv..

leo har varit hos cissi idag och det har verkligen inte varit hans dag i dag han har fan blåmärken över allt.. han hade ramlat ute och sen när han väl kom hem så har han varit fumlig och klumpig och slagit sig hundra gånger.. humöret därimot har varit på topp ändå, inga 'konflikter' i dag alls, vilket är ovanligt och väldigt skönt :)

vi har bakat på efetrmiddagen och det är ju en som är snabb på smeten iaf,, han skulle bara ha mer och mer , försökte förklara att smeten va slut och att det blivit kakor ist ..

nu ikväll har vi varit och hälsat på farmor solveig, jimmys farmor hon fyller på torsdag och sen va det verkligen skit länge sen vi va där..



dagens outfit.. johanna hjälpte mig ju att klippa leo här om dagen och då lurade hon i leo att man fick färg hos frissan men eftersom ja klipper honom sj så har ja nu varit duktig och köpt hem färg ist så att även min lilla guldklimp kan få färg i håret,,

nu ska ja springa dagens pass och sen kolla på vinter spelen i åre..

so long


miljonär för en stund

läste nyss på aftonnladet att dom letar efter en som vann lotto och joker  och ännu inte har hört av sig,, potten va 10 miljoner, nice.. ropade på jimmy och han hade glömt att rätta sin rad sen helgen och ja satt här med hjärtat i hals groppen.. MEN det va inte vi.. fan då tänk känslan att glömma att rätta och sen plopp tio mille på kontot,, va skulle mna göra då,,

ja skulle nog, ge pengar till våra familjer som alltid i vått och torrt ställer upp på oss och sen skulle ja nog betala en bra bit på huset, ta en resa och bjuda med famijlen och sen skulle ja nog köpa en fin bil,, en bränsle snål så när alla millar är slut så ja ändå har råd att köra.. :) 
tragiskt men sant så är nog nästan pengarna slut sen .. förr va tio miljoner en massa pengar men nu när man har blivit 'stor' så är inte tio miljoner jätte mycket längre,, lr man skulle ju helt klart bli väldigt väldigt glad och pengarna skulle räcka en bra bit på vägen, men man ser pengar med andra ögon nu..

grabbarna sover skönt i sina respektive sängar fattar inte att lillemna har funnit sig så snabbt att somna i sin egen säng ,bara att lägga ner honom och sen dra över filten, ungen är ju helt galen täcket sak vara över huvudet och upp gosat runt kinderna för då somnar han på två röda... vilket är jätte bra..

bullbaket gick bra det blev över hundra bullar, men alla frös ja in på en gång har ju inte riktigt koll på hur många som kommer på dopet än så det är lika bra att gömma dom..


prästen va ju här förut och vi satt och valde ut psalmer till dopet,, varken ja lr jimmy har ju någon större koll på det så ja frågade honom om psalmer, och då sätter sig karl'n och börjar sjunga typ fem olika.. ja och jimmy bara kolla på varandra och försökte hålla oss för skratt,, tur att ja hade slängt ihop bull degen innan så att den jäste över bunken så att han fattade att han va tvungen att gå.. :)
det blev ett par psalmer och så bestämde vi att leo ska få hälla vattnet och torka lillebror,, om han nu vågar det när det väl är dax..

nu ska ja tiita på familjen annorlunda och njuta av att ja faktiskt 'bara' har två underbara barn än så länge..




bullbak

 morning morning.. idag vaknade lillebror innan leo och låg och höll låda i en hel halvtimme innan resten av familjen ville vakna, man märkte på max att han glodde som en tok efter leo, söt han är då.. älskar storebrorsan..
idag har ja tänkt att hinna med att baka lite bullar och frysa in, jimmy är ju pappa ledig idag och är och lämnar leo hos cissi.. tragiskt men sant nästan för första gången.. det blir ju aldrig att han gör det eftersom han jobbar ju jämt,, ja har märkt att leo är väldigt i behov av jimmy just nu men det blir ju typ bara söndagar eftersom jimmy vill fiska en dag och då är borta redan när vi vaknar, förra veckan började han tjuta när jimmy inte sa hejdå innan han gick till jobbet (han trodde vi sov ) och dan efter slängde han sig runt jimmys hals när han skulle åka.. stackarn därför har ja 'förbjudigt' jimmy att fiska båda dagarna fast han gärna vill det...

 nu  vid tio ska vi prata med prällen om våran kristna tro (not) inför dopet.. :)

so long


leos komentarer

härom dagen när vi skulle ner till mamma va det en lastbil som satt fast i snön mitt över vägen och iriterad som man blir efter 40minuter slänger ja ur mig att
-va fan styr han med egentligen,,
var på leo tittar helt förvånat på mig och säger

- men mamma han styr ju med ratten...

haha smart unge man har då...

förut när vi skulle byta en bajs blöja så ville leo inte byta utan han skulle ha kvar bajset, så ja sa åt honom att man får ont i stjärten och att man måste byta direkt..
han kollar på mig och säger

-mamma ja orkar inte ha någon diskusion med dig nu..

ooppss vadå att han tar efter mig då :)


rubrik..

varför är det ett måste på rubrik för.. ??

gårdagen igår spenderade vi me att skotta snö hemma hos farsan och eva, dom är ju i thailand och har det skönt och ja har snö jouren,, och just då ska det komma metervis med snö.. (känns det som ) det ska kanske komma 15 cm till nu i veckan.. pappa har ju 'inrett' hans lilla snickarbo så vi passade på att grilla korv mellan varven..  hur mysigt som helst, fattar inte att korv blir så mycket godare när man har varit ute och busat och sen grillar..





myspys framför brasan :)



byggare bob



sen på kvällen va vi ju bjudna till rikard alias hasse som fyllde år och där vart vi bjudna på mat och massa gott.. det är lika roligt att se varje gång men mia, rikards tjej är ju 'livrädd' för barn, men vem är det som är där och klämmer och gosar först då.. jo mia :)

leo va skit trötter efter dagen men han höll ut ända till tio .. det kan ju vara dumt att missa nått om man är på fest liksom..

har ju börjat med att lillebror ska sova i sin egen säng dom första timmarn och det har ju gått skit bra hitills,, det är ju bara så grymt svårt för mig man är ju så himla van att ha det där lilla pyret där och bara lika och sniffa på honom om man vaknar innan.. men som sagt har lagt honom ungeför halv åtta varje kväll och första nätterna sov han till typ halv tre och i natt sov han ända till fyra innan det passa att flytta över till mamma för lite nattkäk igen, och då får han givetvis sova kvar hos mig :)

nu ligger han här brevid och 'pratar' med leo när han står vid sin arbetsbänk och jobbar :) och så har han ju börjat skratta med ljud me,, när man killar honom skrattar han och blir en liten boll... hur söt som helst..




vill bara säga att ja är så otroligt glad att ha johanna som vän och att ja är extremt glad för hennes skull.. det är hon värd nu :)


kvällsmat





ikväll blir det grillad fläskfile klyftpotatis och babba :)
mmmm


gårdagen

den började med att vi vart ner bjudna på fulle hemma hos morsan.. cattis och barnen skulle oxå komma så ja packade in hela bilen med vinterkläder för ja hade ju lovat leo att ja skulle gräva ur snö högen som lasse hade kört ihop med lastaren.. men det gick sådär.. haha det va ju skit jobbigt ju men det blev ett litet hål som ungarna kunde krypa in i iaf..

 



grabbarna bus på snöhögen :)



socker söta ava estelle..


max och jennifer , min nya nanny :)

 sen på eftermiddagen så åkte ja in till stan och träffade fia över en lunch och sen va det ju dax för kvinno hälsan.. hmmh nu blir det inga fler bebbar här inte iaf inte på fem år, för nu har ja fått en spiral.. lite konstig känsla när dom satte dit den men nu är det klart.. hoppas ja inte får några komplikationer av den, en kompis fick ju världens infektioner..

sen på kvällen vart det ett varv hem till pappsen och kolla över alla tak och så så att dom inte va helt översnöade men det såg bra ut. va mest nervös över altan taket men det hade han sj stöttat upp innan han åkte...
som tur va..



så här fin är det utanför vårat badrumms fönster nu.. -14 grader

nu blir det en sväng till desperat housewifes in browntown.. emma :)
så kan barnen leka av sig och vi skvallra lite

so long


en annan del av .....

 

 



leo säljer hemma gjorda smör knivar.. :)


bortskämd

iväll har ja bara haft egen tid och varit på  'spa' hur skönt som helst, det ligger ju ett jätte fint spa här ute vid råby och det va hur mysigt som helst.. hade ju fått en timme massage av gill bosse och gullbritt när ja fyllde  så ja tog tag i saken och beställde enbart för mig sj. och gud så mysigt det va .. även att det bara va en vanlig massage, bland dom bästa ja varit på .. så fick man byta om till morgonrock och så fick man badtofflor och så i priset ingick det en halv timme infraröd bastu, vet inte riktigt va det skulle ha för verkan på kroppen men skönt va det, sen en dusch på det och sen en timme massage.. kroppen bara smälte och när ja skulle vända mig om  så hade ja somnat :)

efter det va det avslappning med 'frukt' och mousserande fläder dryck från brunneby.. och sen fick man sitta där och titta ut över strömmen.. haha det kändes ju liksom inte som en vanlig massage i stan där det är mer, in ut och välkomen åter, här blev man verkligen omhänderntagen.. va borta mer än två timmar..

www.riverspa.se/

gå in och kolla det va verkligen hur mysigt som helst och absolut inte överdrivet dyrt heller..


in snöade

MEN man hinner jävligt mycket då.. pratade med cissi i morse och vi bestämmde att vi sket it idag.. hon hade lika mycket snö på sin väg som vi hade här..och det snöar fortfarande här

detva ju tur att vi va och handlade  i går för ja har hunnit me att baka lite inför dopet det blev en plåt med brownes och sen har ja slängt ihop fem kladdkakor, och fryst in det får bli kladdkaka ist för tårta för så mycket ork har ja inte.. :)

vi gick ut innan maten och skulle skotta lite men ja skottade gången upp till huset och sen la ja av jimmy får köra med snöslungan ikväll ist för ja orkade f*an inte det har ju blåst ihop i drivor så på vissa ställen va det ju mer än till knäna..



här står leo brevid snön tänkte försöka mäta men det syndes ju så dåligt på kortet, men snön är mellan hans mage och axlar..



så här har lillebror suttit och glott nu på förmiddagen, och man ser på golvet hur leo i prencip har lekt me allt i backen här nere :)



leo har ju kollat så att smeten har varit ok !!



sötaste lillemannen..

nu har ja tänkt att hinna springa dagens dos innan lillebror vaknar och medans leo leker sj på rummet.. :)

so long


im back

hela dan igår me känndes det som ja va bakfull, det ligger någon trötthet över mig som aldrig verkar släppa.. haha hade glömt att det va så här jobbigt att gå ut..

igår va ju jimmy hemma sin första måndag eftersom han ska vara pappa ledig måndagar nu fram över , det blir väl fram till ruschen men den verkar ju väldigt väldigt långt borta..  så det blev in till stan på ett möte och sen blev det ett besök på bvc med maxi paxi som hade namsdag i går ju..
men väl på bvc när doktorn kommer in och han ligger naken där och skrattar säger  hon -jaha då en sex månaders undersökning,, ja och jimmy tittade på varandra och skrattade,, nä en två månaders kontroll.. hon trodde det bara för att  han va så himla pigg ochg allert som hon sa..
han hade gått upp 500 gram sen förra gången så nu landade han på 7010g och 62 lång.. haha min lillla dunder klump..



leo snodde napparna på hyllan nu och sprang och la sig i våran säng och vilade och tittar på tv.. dom hade lekt tjuv och polis idag och det är så himla härligt att hämta honom och stå och tjuv kika lite när dom springer omkring som galningar och leker och har hur kul som helst..

ikväll ska vi åka och handla lite, hade tänkt att handla så att ja kan börja baka till dopet nu det är ju liksom snart och ja bakar hellre nu och fryser in än att stressa i slutet..

fick ett 'äckel' sms från pappa och eva att dom precis hade mörker badat i ett hav på 29 grade och att dom varit på massage och skulle ut och äta nu..hhmm vadå avis.. nillson och reja och noi (stavas) va här igår så det blev en hel del thailands snack med henne.. och man blir ju så sugen.. 
ne nu ska ja int på någon resebyrå ist för att sitta här och kolla lite :)

so long 


RSS 2.0